Our Family's Diaries and Digital Album

By: Norhelda Heliani

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-May-2009 08:41 Email | Share | | Bookmark
SUDAH PINDAH KE http://heldamegat.blogpsot.com

Mintak mahap ler...dah lama pindah....lupa nk update alamat....

http://heldamegat.blogspot.com


Monday, 18-May-2009 08:41 Email | Share | | Bookmark
SUDAH PINDAH KE http://heldamegat.blogspot.com

Mintak mahap ler...dah lama pindah....lupa nk update alamat....

http://heldamegat.blogspot.com


Wednesday, 14-Jan-2009 05:40 Email | Share | | Bookmark
Fahim 13 mos...

Today cukuplah fahim setahun 1 bulan...rasa cam baru jer melahirkan dia...sejak akhir-akhir ni fahim nampak makin kurus...dah kempis pipi cubby nyer...nampak memanjang...maybe dia meninggi kot...or else tak sker makan sgt...lagi2 bebaru ni on 7th Jan dia terkena jangkitan virus apa tah...yg skang ni byk budak2 kena...muntah2 and cirit-birit...even minum air masak pun muntah balik macam air terjun...huhuhuhu...memula fahim kena...the day after....kak min lak...baru sekolah 3 hari dah cuti sakit. Ibu pun terpaksa la cuti 2 hari...hari pertama jaga fahim...hari kedua jaga yasmin...sejak yasmin dah besar jarang dia sakit teruk and ibu terpaksa cuti untuk jaga dia...kali ni teruk la...muntah sampai 5-6 kali sehari....kesian pun ada...fahim sampai cirit birit habis seluar....kak min mujur takat muntah and demam jer....baru-baru ni anak kawan ibu, dania (daughter to Kak Yana) sampai warded...maybe sakit yg sama tapi maybe teruk sket...fahim tu pun nyaris dah nak bawak ke hospital...tapi pagi tu dia minum susu tak muntah...so tak jadi la hantar...sepanjang malam dia tak leh minum or makan apa pun...kesian sgt...and rumah kami diharumi dgn bauan muntah anak2....huhuhuhu....baju or kain2 yg kena muntah penuh lam baldi kat bilik air....memang minggu yang penuh dugaan buat ibu and ayah...bukan selalu Allah duga...so hadapi dengan tenang and penuh dgn doa moga anak-anak ibu and ayah dilindungiNya sentiasa...

Perkembangan Fahim :

:: Dah pandai naik turun katil...dulu pandai naik tak reti turun...turun tu kira main terjun ikut dan jer la...skang ni dah pandai la hulur kaki dulu...

:: Dah ada dah bunyi "ibu"...tapi tak clear lagi...adala "booo"....ahaha..dgn sore macho ala2 jantan gitu...garang mamat nih...sker menjerit....

:: kakak tu dah ada tanda-tanda nak kena buli...kuat menggigit...kalau tgh pegang benda keras jgn ler kaco dia...ada yg kena ketuk sekuat hati...ibu baper kali dah kena ketuk...ada tu dgn botol minyak cap yu yee tu...adehhh pening lalat jap masa tu...sib baik tak otomatik tgn ibu naik...

:: ibu pasan fahim ni mcm lebih kepada belah kiri...nak salam org pun hulur tgn kiri...sepak bola pun start dgn kaki kiri...tapi tak tentu gak kidal ke tak sbb kak min dulu pun camtu...tapi dah besar tak de la kidal pun....

:: skang ni sker ikut aksi orang...kalau org solat dia pun join sama la...dgn sore nyer yg beso tu "awaahhh"...tu kekonon angkat takbir la tu Allahu Akbar...nak sujud siap meniarap terus...huhuhuhu...org pun tk khusyu' solat....org pakai kain diapun buat2 la pegang kat bucu baju dia kekonon pakai kain gak...

:: bab makan...pantang tgk apa org makan...nakkkk....dah ler tu pun word yg dia dah cekap guna...nakkk...nahhh...tapi nasi dia kureng sket...bagi nasi...dijelirnya lidah...berterabur nasi yg kat lidah dia tu...aritu bagi makan spagetti dgn kuah prego tu amboi kemain menjilat2...

:: sker nak petik suis lampu ke kipas ke...kalau tgh dukung dia lalu kat suis tu...start la wat jari telunjuk dia tu nak petik...pastu tunjuk la...kipas ke lampu ke yg nyala...kalau org lain yg petik...dia pun mula la tgk apa yg nyala...lampu kat umah tu byk...so standby tgk lampu mana yg nyala...kipas ke...pastu buat la sore..."wooooo..." kekonon kagum la...nyala....


Monday, 5-Jan-2009 06:02 Email | Share | | Bookmark
Yasmin @ Amal Hidayah Pre-School

 
 
 
View all 4 photos...
Today is yasmin 1st day at new pre-school...Amal Hidayah Pre-School at Taman Setiawangsa...as usual she was very excited from a few days ago...early in the morning she wake up easily...but on the way to the school...(the school just near ibu's office)...so ibu will send her first as well...half way she start murmured at the back..."Ibu yasmin rasa nak muntah"...Ya Allah...ibu lak panik...dia ni mmg biasa muntah dalam kete...tapi selalunyer sbb dia tak sihat...huhuhuhu....this must be she panicked also...huhuhuhu...ok then ibu off the aircond....maybe bcoz of the aircond...then she quite....a few minutes later she said again...ishhh....ibu say dah dekat ni...tahan kejap...huhuhuhu....then we finally arrived at the school...but this time she said she sakit perut plak...huhuhuhu....confirm gabra nih...ibu brought her inside then see the teachers...friends....finally she forgot about the muntah and sakit perut...ibu stayed until yasmin got her class and she just fine at the end...ala anak ibu ni dah besar n matured pun...so no big deal...maybe she just nervous lebihhh...

Yasmin transit at the same school and same place...by 6 ibu must pick her up...ermmm...tak sangka...time ibu arrive...yasmin look very happy and said.."Ibu best la school nih...."...huhuhuhu...sabo jer la...mmg la best her best friend, Hafis also at the same school and transit until evening...ada gang...thats why la...



Sunday, 14-Dec-2008 05:52 Email | Share | | Bookmark
Fahim is One!!!

Wahhhh....dah setahun berlalu rupanya...huhuhuhu...serius mmg rasa kejap sgt masa berlalu...maybe sbb lepas habis cuti pantang aritu...terus bz byk keje running project baru...tu yg masa terasa berlalu kejap sgt...rasa tak puas menyaksikan fahim membesar....tup2.. setahun anak teruna ku ini...tapi sorry la fahim yer...ibu and ayah tak de pun wat any celebration utk fahim...ermmm...ala fahim pun kecik lagi baru setahun...kalau nak wat party pun bukan paham apa pun...ahahahaha....tunggu la besar sket...cam kak min...dah besar baru wat party meriah sket sbb member dah pandai request mcm2....ayah ada plan sbnrnya nak wat party gak tuk Fahim...jgn tak tau...nak wat kat McD lagik...last2 tak jadikk...sbb....ada surprise lain yg ayah buat utk kita sekeluarga....ermmm...tak leh citer lagi kot...sbb benda nya tak de lagi....nnt surprise tu dah ada baru ibu citer...huhuhuhu....ibu pun cam tak caya jer menjadi gak surprise ayah tu...ingatkan setakat cakap kat mulut jer....ok la kita nntkan saat kehadiran surprise tu dulu yer...

Anyway semoga Fahim sihat sentiasa dan dilindungiNya sentiasa serta menjadi anak yang Soleh dan bijak...aminnn...




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net